2ο Βραβείο σε Διαγωνισμό ,για το τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας

Το Τμήμα Διατροφής & Διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης δια του φοιτητή του κ. Κωσταντίνου Βογιατζόγλου (Team Manager) και με τη συνεργασία 2 ακόμη φοιτητών, της κας Άννας Σταβάρη από το Τμήμα Βιοτεχνολογίας (Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) και του κ. Κωνσταντίνου Καρούζου από τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο), έλαβε μέρος στο διαγωνισμό ECOTROPHELIA 2017, που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων. Στόχος του είναι η δημιουργία καινοτόμων προϊόντων διατροφής, που θα πρέπει απαραίτητα να παρουσιάζουν στοιχεία οικολογικής καινοτομίας.

Η συμμετοχή υλοποιήθηκε με τον σχεδιασμό, την παραγωγή, την ανάλυση των συστατικών, τον οργανοληπτικό έλεγχο, την επισήμανση, την μελέτη των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, την έρευνα αγοράς, τον επιχειρηματικό σχεδιασμό και την διασφάλιση της ποιότητας του καινοτόμου και λειτουργικού προϊόντος »Yomast». Πρόκειται για επιδόρπιο γιαούρτης με γεύση μαστίχας Χίου, ελεύθερο λακτόζης και εμπλουτισμένο με βιταμίνη D, ασβέστιο και φώσφορο, υψηλής πρωτεϊνικής σύστασης και πηγή βιταμίνης Α.

Η ομάδα των φοιτητών, που εργάσθηκε με την επίβλεψη και καθοδήγηση του Κυρανά Ευστράτιου (καθηγητή) και της Καραστογιαννίδου Καλλιόπης (επ. Καθηγήτριας) του Τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας και με τη σημαντική βοήθεια των εταιρειών DELTA FOODS S.A., THRACE PLASTICS PACK S.A. και MEDITERRA S.A., κατόρθωσε να αποσπάσει από την Επιτροπή του διαγωνισμού το 2ο βραβείο. Τέτοιες προσπάθειες φοιτητών μας αξίζουν τον έπαινο όλων μας και αποτελούν παράδειγμα νέων ανθρώπων που εξακολουθούν να ονειρεύονται, να προσπαθούν, να δημιουργούν και τελικά να επιβραβεύονται.

0